Rundveehouderij

Achtergrond

Te nat om met luchtbanden maisveld in te gaan

Gersloot - Met zware rupsdumpers en een hakselaar op rupsbanden wordt de negen hectare mais van melkveehouder Maint Ziel uit Gersloot van het land gehaald.

Gersloot - Met zware rupsdumpers en een hakselaar op rupsbanden wordt de negen hectare mais van melkveehouder Maint Ziel uit Gersloot van het land gehaald. Vanwege het regenachtige weer is het te nat om met luchtbanden het veld in te gaan. Ziel, die in een maatschap met zijn zwager Siebren Woudstra werkt, wil het maisveld direct inzaaien met gras. Spoorvorming moet daarom worden voorkomen. Loonbedrijf Lolkema besloot de Terra Gator rupsdumpers van Jelle Bijlsma uit Giekerk in te huren.


Foto Alex de Haan

Geel – In het Belgische Geel konden geïnteresseerden gisteren een kijkje nemen in de nieuwe leghennenstal van de familie Laeremans. De nieuwe stal biedt ruimte aan 92.000 leghennen. De stal is uitgerust met een Veranda Voliere systeem van het bedrijf Vencomatic. De eieren worden verpakt met een supersnel eierpaksation van Prinzen. Hiermee kunnen 40.000 eieren per uur worden verwerkt.


Foto Twan Wiermans

Altforst - Fruitteler Ben de Sonnaville in het Gelderse Altforst is begonnen met de oogst van het rozige ras Lola, voorheen bekend als Maribelle. De appel ligt vanaf de kerst in de winkel en is sinds drie jaar op de markt. De Lola is een kruising van Gloster met Meiprinces, waarvan de zaailingen weer met Elstar gekruist zijn. Het ras, waarvan de licentie ligt bij boomkwekerij Van Rijn, staat bekend om zijn weerbaarheid tegen kanker, schurft en meeldauw. De smaak blijft volgens Van Rijn ook na koeling goed.


Foto Vidiphoto

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.