Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Slachtkoe prijshoudend

De aanvoer van runderen naar de slachterijen loopt parallel met vorig jaar, zowel qua aantallen als slachtgewicht. Dat houdt in dat er de laatste maand wel geleidelijk meer dieren zijn geslacht, maar zo dat de haken net mooi bezet zijn. De prijs kon gelijk blijven. Op de veemarkt in Leeuwarden is het weekaanbod stabiel: circa 500 stuks.
De stierenmarkt is vlot, anders dan de verlaagde augustusnoteringen van ZLTO doen vermoeden. Het vlees is goed te verwaarden. Dat geldt de S, U- en E-kwaliteiten, dus luxer rundvlees.
De Duitse markt voor O3 en R3-stieren is prijshoudend, na een dipje. Het aanbod is gemiddeld. In Duitsland staat wel grote druk op de prijs van slachtkoeien. Dat is maar deels vanwege toegenomen aanbod. Slachterijen betalen minder en vinden blijkbaar minder aanvoer geen probleem.

Prognose Stabiel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Weet niet

  Vlees eten raakt uit gelukkig.
  Vlees eten is ziekmakend
  Vlees eten is milieuvervuilend
  Vlees eten is dierenleed.
  Maar nog veel meer?

 • no-profile-image

  zuiden

  niet ergens
  weet niet of je het wist van nature is een mens een vleeseter (carnivoor) !!
  heel vroeger wisten ze niet beter nu vinden we het ineens zielig het is en blijft de natuur!! zielepoot eet jij maar wat sla ga je wit kijken en wordt je zeker niet ouder van!!

 • no-profile-image

  Robert DE MELKER

  Goeieavond, vooreerst is het eten van vlees een gezond iets, ik ben er zeker van dat het vlees de dag van vandaag "veel" gezonder geworden is dan het vroeger was,door allerhande strenge controles...Denk dat het véél strenger gecontroleerd wordt dan groenten! Maarja de groenten mogen wel 5 keer met "vergif" oversproeidt worden, dat geeft blijkbaar niet!!?? Dankzij de veetelers hebben dieren tenminste een goed leven...Want zonder ze te verzorgen komt er géén brood op de plank!!? Misschien zit "WEET NIET" wel met een paard of pony'tje in (zijn) weidje en geeft dat beestje géén sprietje gras meer voor dat het nog enkele jaren moet sterven van ouderdom of honger...en dat is pas DIERENLEED...

Of registreer je om te kunnen reageren.