Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsdaling A-brok is nog beperkt

De kostprijs van de rundveebrok daalde in augustus en stabiliseerde daarna. Anders dan een jaar geleden is er een ruim aanbod grondstoffen, meldt Agrarisch Adviesbureau Stigevo. Daardoor is de brokprijs achtergebleven bij de prijsstijging van granen en eiwitrijke grondstoffen. Granen zijn ten opzichte van graanvervangers te duur en komen alleen in beeld voor zetmeelrijke rundveevoeders, vooral mais. Van de grondstoffen voor rundveevoeders zijn de energierijke grondstoffen het ruimst. Dit zijn vooral bietenpulp, citruspulp en sojahullen. De eiwitrijke grondstoffen zijn minder ruim en in sommige gevallen zelfs krap, zoals bijvoorbeeld raapschroot. Dit product kan echter worden gecompenseerd met maisglutenvoermeel en zonnepitschroot. Palmpitschilfers blijven aan de ruime kant.

Of registreer je om te kunnen reageren.