Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Nuchtere kalveren duurder in Purmerend

De handel in nuchtere kalveren liep vanochtend redelijk op de veemarkt in Purmerend. Het aanbod was iets kleiner dan vorige week. Kalfsvleesintegraties en niet-contractgebonden vleeskalverhouders hebben kennelijk wel wat dieren nodig om hun leeggekomen stallen te vullen. De prijzen stegen dan ook met 5 tot 10 euro per stuk. Roodbonte stierkalveren noteerden 120 tot 145 euro per stuk. De prijs van zwartbonte stierkalveren steeg naar 95 tot 125 euro per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Robert De Melker

  Goeiedag, vooreerst ivm met prijs nuka's...voor extra blauwen en super dikbilkalveren géén probleem...Maar voor al wat flauw "gekruisd" is,en maar half opgepast is door de eigenaar ervan, tot dat het nuchter kalfje weggaat van boerderij...met "honger" in de maag!!!?? Zijn die nog véél te DUUR...Groeten! Ik geef als melkvee boer aan m'n gekruisde blauwen gemiddeld 2x6 liter melk per dag (zeker 12 liter), ik zie genoeg als handelaar komt ophalen en ik dan sommige andere nuka's bekijk=DIERENLEED!!!

 • no-profile-image

  Weet niet

  Ja, Dierenleed dat = het, dierenleed pur sang.
  Hier hebben wij geen woorden voor.
  Dollartekens in de kop, i..v. liefde voor het dier en de natuur?

Of registreer je om te kunnen reageren.