Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Lichte prijsdaling slachtkoe

Het aantal runderslachtingen loopt op, volgens de in het nazomerseizoen gebruikelijke curve. De herfstuitstoot van melkvee komt op gang. De aanvoer naar de slachterij houdt al een aantal weken gelijke tred met die van dezelfde periode van 2010. Dat wil zeggen toenemend, maar nog wel op een redelijk krap peil.
Niettemin zijn in de vorige week de noteringen van de NBHV en van verschillende veemarkten met een stuiver per kg geslacht-gewicht verlaagd. Dat is niet in de eerste plaats te wijten aan slechte afzet van rundvlees in Nederland, maar meer vanwege druk op de prijzen in het buitenland. De rundvleesverkoop is in Zuid-Europa afgenomen nu het vakantieseizoen afloopt. In Duitsland beginnen de stierenprijzen te haperen en groeit eveneens het aanbod uitgemolken koeien, met navenante prijsdalingen.

Prognose Prijsdaling.

Eén reactie

  • no-profile-image

    zuiden

    ben benieuwd als die daling werkelijkheid wordt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.