Rundveehouderij

Achtergrond 216 x bekeken

Lammeren nog vlot verkocht

Op de schapenmarkten zijn veel dieren aangevoerd, de verkoop loopt vlot. Prijswijzigingen zijn min of meer correctie op doorgeschoten niveau. Het is iets gemakkelijker om aan goede kwaliteit lammeren te komen, wat een tijdlang behoorlijk lastig was.
In de omringende landen zijn de prijzen gestegen. Vooral voor de export van ooien naar Frankrijk speelt het de Nederlandse leverancier in de kaart dat Iers en Engels geslacht lam wordt afgerekend in ponden. Sinds begin juli is het pond 6 eurocent duurder geworden. Daarbij komt dat levend de lammeren in Frankrijk beter zijn te verwaarden, omdat de grossiers er hun vee laten slachten naar behoefte van de versvleesmarkt. Het vlees krijgt dan ook nog het nationale stempel, in Frankrijk een flink voordeel. Over zeven weken is het offerfeest, de vraag naar rammen gaat toenemen.

Prognose Prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.