Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Lagere stierenprijzen augustus

De noteringen voor luxe slachtrunderen (stieren) van ZLTO over augustus gaven over vrijwel de hele linie prijsdalingen te zien, gemiddeld € 0,16 per kilo geslacht-gewicht. Dat geldt vooral de klassen beneden de echte topcategorieën S en E. Vooral de noteringen voor U+, Uo en U- brachten in vergelijking met juli minder op, tot €0,33 per kilo geslacht-gewicht. De noteringen zijn gemiddelden van de daadwerkelijke opbrengsten, zonder kosten. De bandbreedte van de opbrengsten waren erg groot, voor de U+ categorie liep de opbrengst uiteen van € 3,39 tot € 3,86 en van U0 van € 3,30 tot €3,85.
De magere resultaten ten opzichte van juli zijn niet marktconform volgens Ko Brooijmans, ZLTO-bestuurder vleesveehouderij. Hij spreekt van een juist zeer stabiel marktbeeld voor de topcategorieën, de Belgische Blauwe. Dit is een marktsegment met veel vaste relaties tussen producent en afnemer. Voor de middencategorieën ziet Brooijmans geen prijsdruk, maar eerder een aantrekkende markt, onder invloed van gegroeide vraag naar luxe rundvlees van buiten de EU.
De noteringen komen ook niet overeen met de tendens die op te maken valt uit de stierennoteringen van de veemarkt in Noordrijn-Westfalen. Deze vertoont de laatste weken wel enige druk op de opbrengsten als gevolg van wat minder grote vraag, maar vertoont nog altijd opbrengsten die vlot € 0,30 per kg hoger zijn dan eind juni.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  klopt niet

  wat een verhaal van de redactie,prijzen zijn echt niet gedaalt,er is een goede vraag naar stieren.
  Misschien dat de o stieren een fractie dalen met gewone slachtkoeien,maar dat is ook het enige.
  Schrijf een goed en bondig verhaal of schrijf niks.
  Groeten.

 • no-profile-image

  zuiden

  inderdaad schrijf aub niks als jullie niet weten hoe de handel echt in mekaar zit prijzen stijgen zelfs op dit moment en turkije zal binnenkort starten

 • no-profile-image

  Robert De Melker

  Goeiedag, graag toch even aangeven dat er weinig "echte" luxe dikbilstieren voor de moment slachtrijp zijn, van gewone witblauwe zijn er genoeg...!Kwaliteit moet BETAALD worden!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.