Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Kalverhandelaren verlagen nukaprijs

Inkopers van kalfsvleesintegraties krijgen een machtiger positie op de inkoopmarkt voor nuchtere kalveren. Het aanbod van de dieren neemt toe en dat geeft hen de mogelijkheid om de prijzen naar beneden bij te stellen.
Niet alleen op de kalvermarkten dalen de prijzen deze week, maar ook de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) verlaagt zijn prijzen met €5 tot €10 per stuk. De NBHV-prijs voor een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit komt daarmee uit op €100 tot €120 per stuk. Roodbonte stierkalveren noteren €120 tot €140 per dier. Deze prijzen liggen nog iets hoger dan die van een jaar geleden. Kalfsvleesintegraties verdienen, ondanks de hoge opbrengsten van blank kalfsvlees, nog niet aan de kalveren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Robert De Melker

    Goeiedag collega melkers, tja dat het voor de nuka's "weer" in de min is...valt niet meer te verwonderen!!! Waarom de "knuppel-premie" plots weer niet in slag trekken...die prijs was bijna evenredig dan voor de nuchtere holstein kalveren nu!?? Nu vroeger waren de blauwe kalveren véél beter van model(soort),dan nu...de "mama's" zijn véél platter ook é...En aangezien géén appels onder een peereboom vallen...

Of registreer je om te kunnen reageren.