Rundveehouderij

Achtergrond 193 x bekeken 2 reacties

Iets druk op de slachtveeprijs

Geleidelijk aan komt er iets meer aanbod van slachtkoeien, na een dikke maand met een bar kleine aanvoer. Het is behalve aan slachtaantallen ook merkbaar aan oplopend slachtgewicht, hetgeen duidt op uitstoot van ouder melkvee. De worst- en P-koeien zijn door de NBHV dan ook iets in prijs verlaagd. De overige prijzen staan nog, maar komen onder druk. In het binnenland loopt de rundvleesverkoop goed, zeker nu de vakanties voorbij zijn en de bevoorrading van de verwerkende industrie en de winkels plaatsvindt.
In het buitenland komt er meer weerstand tegen het hoge peil van de rundvleesprijzen. Voor de noteringen van slachtkoeien heeft dat nog geen effect, dankzij het ook in Duitsland krappe aanbod. De stierenprijzen zijn zelfs lekker gestegen, maar juist die ondervinden de meeste terughoudendheid van de inkopers.

Prognose Stabiel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zuiden

  beste boerderij

  die terughoudendheid van die stieren jongens doen zich zelf de das om!! .
  buitenland staat er om te springen exporteren maar zou ik zeggen!

  veel succes met het proberen te kopen van stieren!!!!!!!

 • no-profile-image

  boer

  beste

  stieren u verkocht 63%hielden ze aan voor3.78 /kexcl btw en 30 € kosten

  die hollanders trekken jullie een poot uit let op

Of registreer je om te kunnen reageren.