Rundveehouderij

Achtergrond

Drogestofcijfers snijmais 19 september

De maïsproefvelden in Zuid en Midden zijn bijna oogstrijp. Bij de proefoogst van 19 september zaten de meeste rassen in het Zuiden boven 50% droge stof in de kolf.

Op de proefvelden van DLV Plant in Midden en Zuid-Nederland liggen de droge stofpercentages van de zeer vroege en vroege maisrassen boven de 50 procent. Dit blijkt uit de proefoogst die DLV Plant op 19 september uitvoerde. De middenvroege blijven daar nog wat bij achter. Tussen de rassen onderling is nog wel zeer veel verschil. Ook tussen de verschillende percelen van Agrifirm en Crop Solutions kunnen de verschillen nog groot zijn.

Maisoogst barst los

Gezien de weersverwachting van komend weekeinde en begin volgende week gaat de komende week de maïsoogst echt los. De laatste dagen zijn er al een aantal vroege percelen gehakseld. Het is op sommige plaatsen nog wel de vraag of de hakselaar en de trekkers het land op kunnen. De bodem is wel aan het drogen maar of deze droog genoeg is om de zware machines te dragen is nog de vraag.

Hakselmoment nadert

Ten opzichte van de laatste vier jaar laat de afrijping van de mais dit jaar een flinke achterstand zien. Deze trok afgelopen week wel sterk bij. De achterstand is het gevolg van het zeer warme voorjaar en de natte julimaand.


Bekijk de tabel van Agrifirm »

Bekijk de tabel van Crop Solutions »

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.