Rundveehouderij

Achtergrond 7 reacties

Buurboer blijkt moordverdachte

Een boer in ons dorp in de Duitse Opsporing Verzocht. Dat is wel even schrikken.

Nee, Lolita is geen koe. Eigenlijk slaat het meer op de Eifel-krimi die zich afspeelt tussen onze ‘rijke’ buurboer en een arm meisje uit het naburige Frauenkron. Hoewel, meisje? Achttien jaar was ze toen ze verdween. Maar dat is alweer 29 jaar geleden. Het is raar om je eigen kleine dorp met niet meer dan 110 inwoners een week geleden te zien in Aktenzeichen XY ungelöst, de Duitse versie van Opsporing Verzocht. Je zit dan wel even met je ogen te knipperen.

Die buurboer, laat ik hem maar Hans noemen, staat op het moment dat ik dit schrijf met Henk achter onze stal te praten over elektrische deuren. Ontspannen, lachend, handen in zijn zakken. Wetend dat de mensen uit heel het dorp elkaar aanstoten, fluisteren en hem nakijken als hij langskomt. Ik zou niet in zijn schoenen willen staan.

Elke keer een ander

Wat er ook is gebeurd, onbeschadigd is hij niet. Hij jaagt achter de liefde aan en heeft elke keer weer een ander. Naast een aantal vriendinnen heeft hij twee echtgenotes weggetreiterd. Psychologisch gemanipuleerd, met grote hulp van zijn zus en zijn moeder die naast hem woont. Echtgenote nummer twee is vorig jaar bij hem weggegaan. Ze kon er niet meer tegen. Ik heb het van heel dichtbij meegemaakt.
Het bizarre is dat hij op de dag van de begrafenis van zijn vader, in mei 2010, begon echtgenote nummer twee het leven echt moeilijk te maken. Hoe ik dat weet? Tijdens de koffie na afloop vroeg hij me of ik met hem mee naar Nederland wilde om een nieuwe vrouw te zoeken. Ik dacht dat hij een grapje maakte; zijn vrouw stond immers nog geen 2 meter verderop.

Zoeken in de gierput

Terugkomend op Lolita: de ochtendkrant meldde dat de politie na de tv-uitzending 76 tips heeft ontvangen. Raar hè? Waarom is dat niet 29 jaar eerder gebeurd? Ja, gezocht is er, en hoe! De gierput bij buurboer Hans is diverse keren leeggepompt in opdracht van de politie. Het bos is doorzocht en vele van de honderden vaak ingestorte bunkers hier zijn onderzocht. Niets te vinden. Geen spoor.

Tien jaar na de verdwijning zijn Hans en zijn vader tijdens het hooien opgepakt door de politie. Ze zaten een paar dagen vast voor ondervraging. Maar zonder enig resultaat. Geen kleding, geen babykleertjes, niets heeft Lolita meegenomen. Ook heeft ze geen geld mee- of opgenomen. Het enige wat is teruggevonden is haar sleutelbos. Drie maanden na haar verdwijning zag een jongen die liggen op een druk punt in Stadtkyll.

Bedrijf staat leeg

Hans heeft me eens gevraagd of ik denk dat hij Lolita gedood heeft. Ik heb hem geantwoord: “Dat weet er maar één zeker en dat ben jij.” Wuthering Heights in de Eifel. Heeft Hans de liefde van zijn leven verloren? De grote boerderij is hij inmiddels wel kwijt. De koeien zijn weg. De grote stal staat leeg. Het land is verpacht. Binnen een paar maanden na de dood van zijn vader is hij begonnen alles van de hand te doen. Vragen jullie je af waarom? Ik wel.


Het filmpje van Aktezeichen XY, deel 2. Het begin is niet te zien op het filmpje: Lolita staat met een kapotte fiets en Hans schiet haar te hulp. Het begin van een romance.

Wordt vervolgd.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hans

  Jammer, zou echt een klusje zijn voor wijlen Horst Tappert, Derrick

 • no-profile-image

  Vera

  Hey Monique, leuk weer wat van je te lezen! En dan gelijk zo'n heftig verhaal! Het zal je buurman maar wezen! De babykleertjes die Lolita niet meegenomen heeft... had ze een baby met die Hans? Of is ze zwanger verdwenen? Mocht het antwoord in het filmpje staan... wij (ik) zijn druk met de druivenoogst, en heb vandaag en morgen geen tijd om 'm te kijken. Groet

 • no-profile-image

  Monique Vos

  Ja Lolita (is haar echte naam, de naam Hans is gefingeerd. Zo was het in de uitzending dus ik heb het zo gehouden tot er bewijs is dat hij het echt heeft gedaan) was zes maanden zwanger. Ze was precies één maand 18 jaar voordat ze verdween. Het is tè bizar voor woorden he? "Hans" kwam hier dagelijks. Ik had deze blog "Arme Lolita" genoemd, vandaar dat het begin wat vreemd overkomt. (dat "Arme Lolita" niet over een koe gaat) Het You Tube filmpje wat je ziet is deel 2. In deel 3 zie je de oproep van de politie <> en aan het eind van deel 1 uitleg en begin van het filmpje. "Hans" is opgepakt voor verhoor. Ik kom net terug van zijn vrouw (ze liggen in scheiding) en moet wat ik heb gehoord even verwerken.

 • no-profile-image

  handelaar

  Indrukwekkend verhaal maar........
  Waarom staat dit in een landbouwblad?
  Ik wil informatie op mijn vakgebied!
  Voor zoiets als dit zijn er heel andere bladen....

 • no-profile-image

  Boerendochter

  Dan lees je het toch niet, handelaar! Ieder zijn meug, daarover hoef je niet te mierenzeiken! Er zijn zat mensen die willen weten hoe boeren in het buitenland het doen en wat ze meemaken. Wil je informatie op jouw vakgebied dan koop je maar een blad wat daarover gaat.

 • no-profile-image

  Monique Vos

  @Handelaar, Boerderij is een boerenblad voor iedereen die met een boerderij te maken heeft. Blogs van "Boeren in het buitenland" gaan over wat geëmigreerde boeren als wij doen en waar ze mee te maken krijgen, en niet alleen over het opsommen van "informatie van jouw vakgebied". Als je het Boerderijblad openslaat dan vind je onder "Boerenleven"columns van Margreet Weelink, Heidy Verhoef, Lezersfoto's, een kinderhoek; Mensen als jij slaan dat vast over maar geef je daar dan ook zulk commentaar als wat je hier onderstaand doet? Boerderij is een blad voor iedereen, niet alleen voor techneuten (wil niemand beledigen hoor) en handelaars! Daar zijn genoeg andere technische bladen voor, toch? :-) En wees nu eerlijk: Zelfs jij ziet aan de koptekst meteen al dat het niet gaat om bijvoorbeeld het kopen van een nieuwe trekker.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  U bent een Smalspoor-intelectueel @Handelaar uit het Oosten, een echte mierenzeiker!!!... Zoals onze Boerendochter van het Platteland reeds opmerkte. Goede blog Monique, eenzijdige mensen zijn er al genoeg!!!... Die kunnen ons niet imponeren!!!... Bovendien worden wij hiermee met feiten geconfronteerd waar wij rekening mee moeten houden, in het bijzonder voor meisje's en vrouwen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.