Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Aanvoer slachtvee groeit weer

De NBHV-noteringen voor slachtvee bleven ongewijzigd. De stemming in de markt is wel wisselend. De vleesgrossiers klagen, wat niet vreemd is gezien het dit jaar hoge prijspeil voor hun inkoop. Ze houden de boot af. Het aanbod is niet overdadig. De melkleverantie loopt achter op schema, zelfs voor deze tijd van het jaar. Melkveehouders stoten momenteel alleen de probleemkoeien af. Normaal gesproken groeit in het begin van de herfst het aanbod van uitgeselecteerd melkvee. De veemarkt Leeuwarden, waar het aanbod vorige week tegenviel, vertoont eigenlijk het beeld dat ook de rechtstreekse levering aan de slachterij vertoont. Het is de vraag of dit een kentering betekent van de tendens die augustus liet zien. De grote lijn is namelijk dat het aanbod van uitgeselecteerde koeien groeit. In augustus was de aanvoer groter dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook op de Duitse markt is de uitstoot uit de melkveehouderij meer op gang gekomen, daar tenderen de slachtkoeien noteringen dan ook zwakker. De stierenprijzen houden hun niveau nog wel.
Afhankelijk van de ontwikkelingen op de korte termijn in de melkveehouderijen kan ook de Nederlandse slachtveeprijs gaan dalen.

Prognose prijsdaling

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pedro

  DOM GELUL want in bunnik en leeuwarden weing vee en goed verkocht deze week ! en op de boer ook niet al te groot aanbod ! Jullie praten in voordeel van slachterijen ! DOM want je moet het van de boerenlezers hebben !! Gegroet .

 • no-profile-image

  zuiden

  beste allen

  wat een gelul er is vraag genoeg prijzen zullen stijgen en zeker niet dalen er is zo veel vraag dat wil je niet weten!!

  turkije slacht heel frankrijk leeg op dit moment wat een opdrijvend effect heeft in de rest van de eu..
  stijgende prijzen

  en boerderij luister aub niet na de slachterije die lullen voor eigen beurs

 • no-profile-image

  onbekend

  boerderij

  turkije gaat binnenkort weer in nederland beginnen waarschijnlijk zullen de prijzen gaan stijgen naar ongekende hoogtes.

  succes allen met een boterham te proberen te verdienen

Of registreer je om te kunnen reageren.