Rundveehouderij

Achtergrond

Windforce 5: ventilator met zijkleppen

Cowhouse International brengt met de Windforce 5 een nieuw type ventilator op de markt. Deze zuigt de lucht van bovenaf aan. Zijkleppen sturen de lucht gericht door de stal.

Traditionele ventilatoren blazen lucht van bocen uit de stal langzaam en recht beneden op de koeien. De Windforce 5 zuigt de lucht van bovenaf aan en blaast deze zijwaarts met flinke versnelling horizontaal weg.Doormiddel van aan weerszijden 3 instelbare geleidekleppen, zgn. wings, gaat de luchtstroom horizontaal over en onder de koeien door. Hiermee wordt een optimaal verkoelingseffect gecreëerd. De Windforce 5 is hierdoor ook zeer geschikt voor compoststallen. Door de lucht vlak over het compostbed te blazen wordt een grotere verdamping gecreeërd waardoor het ligbed sneller droogt.

De capaciteit per ventilator is circa 500 m2 staloppervlak, goed voor 50 tot 60 koeien. De onderhoudsvrije behuizing is gemaakt van fiberglas. De ventilator kan eenvoudig met een beugel bevestigd worden aan een spant of de dakconstructie.
De prijs voor de Windforce 5 ligt exclusief de bevestigingsbeugel en de thermostaat op €3.500, ex btw.

Voor meer informatie:
Cowhouse International, Harkema (Fr.), tel. 0512-360375
www.cowhouse.nl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.