Rundveehouderij

Achtergrond

Vaste marktstemming melkvee

Goed melkvee blijft goed plaatsbaar. De aanvoer van eerste kwaliteit koeien is echter maar mondjesmaat; zeker de koppels uit bedrijfsbeëindiging, waar velen de voorkeur aan geven. Voor export is de pas afgekalfde koe in trek. De vaarzenexport loopt goed door en krijgt vanaf volgende week extra vaart. September en oktober zijn de belangrijkste maanden voor de vaarzenhandel. Rusland is een belangrijke bestemming momenteel voor de kort drachtige dieren. Dit kan op afzienbare tijd schaarste veroorzaken voor andere bestemmingen binnen Europa en Noord-Afrika.
Dankzij de vaste markt voor slachtrunderen is de prijs van de tweede kwaliteit melkkoeien eveneens vast. De uitstoot van melkvee liep tot en met juli steeds terug. Die trekt voor de categorie echt oude koeien iets aan, maar hard gaat het niet.

Prognose: Melkkoe stabiel, vaars duurder.

Of registreer je om te kunnen reageren.