Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsdaling A-brok op komst

De prijs van de A-brok bleef in juli voor de tweede achtereenvolgende maand onveranderd. Een bevestiging dat de top is bereikt (€23,75) en een prijsdaling op komst is, mogelijk deze maand al, meldt Agrarisch Adviesbureau Stigevo. De prijzen van grondstoffen vertonen een dalende tendens onder invloed van groeiend aanbod en een terughoudende vraag. De graanprijzen handhaven zich nog op een hoog niveau, maar komen weldra onder druk van het toenemende aanbod. Het aanbod traditionele grondstoffen voor rundveevoeders is het komende seizoen ruim voldoende. In 2010/’11 was er sprake van een zeer krap aanbod, in het bijzonder van energierijke grondstoffen. Het komende seizoen komt er meer bietenpulp en citruspulp beschikbaar, terwijl ook het aanbod van sojahullen en palmpitschilfers ruimer wordt. Granen zijn waarschijnlijk niet nodig in de A-brok. In het afgelopen seizoen werd er juist veel graan in de brok verwerkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.