Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Nuka's goedkoper in Purmerend

De handel in nuchtere kalveren liep vandaag rustig op de veemarkt in Purmerend. De noteringscommissie verlaagde haar noteringen voor stierkalveren van melkveerassen met 2 euro per stuk. Vaarskalveren van melkveerassen en de tweede kwaliteit vleesrassen noteerden 5 euro lager. Alleen de prijzen van vleesrassen van super en eerste kwaliteit bleven onveranderd in Purmerend. De nuchtere kalveren die deze week in de stal komen bij vleeskalverhouders, komen in een niet zo gunstige tijd (begin volgend jaar) op de markt als vleeskalf. Het aanbod van nuchtere kalveren is bovendien ruim voldoende voor de vraag naar de dieren. Kalfsvleesintegraties en niet-contractgebonden vleeskalverhouders lijden verlies op de vleeskalveren, die rond deze tijd naar de slachterij gaan. De opbrengst van vleeskalveren is helemaal niet slecht, maar de kosten van het afmesten van de dieren zijn de pan uitgerezen. Ten opzichte van een jaar geleden brengen nuka''s 28 euro per stuk meer op.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Robert DE Melker

    Goeieavond collega's, zonet nuka prijzen bekeken, 2 eurootjes in de min, wauw wat een "stielkennis" moet je daar nou niet voor hebben om dat aan te kopen, dat moet nou bijzonder "krap" gaan...???

Of registreer je om te kunnen reageren.