Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Nuka's flink goedkoper in Purmerend

De handel in nuchtere kalveren liep vandaag traag op de veemarkt in Purmerend. Kalfsvleesintegraties en niet-contractgebonden vleeskalverhouders wilden beduidend minder betalen voor de dieren. Het aanbod neemt toe. Bovendien brengen blanke vleeskalveren, ondanks een forse prijsstijging in de afgelopen weken, nog niet de kostprijs op. Dat zet de rendementen bij kalfsvleesintegraties en houders van blanke vleeskalveren onder druk. De prijs van zwartbonte stierkalveren van eerste kwaliteit zakte met 12 euro naar 93 tot 123 euro. Dat is nog 13 euro meer dan een jaar geleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Robert De Melker

    Goeiemiddag collega melkers, ik hoorde onlangs van één van de grootste inkopers van nuchtere kalveren (nuka's) voor de hollandse markt...Dat als hij als enige nog de prijs mocht beuren, nog slechts 100euro voor top zb holf st zou geven en voor flauwe zb st's 50euro... IK zei hem nors dat de kalveren nog "altijd" van bij de boer komt...En niet aan de bomen groeit!!!! GROETEN

Of registreer je om te kunnen reageren.