Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Lyempf na een maand al weer in bedrijf

Zuivelfabriek Hyproca Lyempf in Kampen draait weer op volle toeren. De productie heeft door het faillissement slechts een maand stilgelegen, aldus algemeen directeur van de Hyproca Dairy Group Ids Jorna.

Lyempf is nu onderdeel van de Hyproca Dairy Group, waarin het Chinese Ausnutria Dairy onlangs een belang van 51 procent nam. De aankoop van het failliete Lyempf en de investering van de Chinezen staan volgens Jorna echter los van elkaar. ”De onderhandelingen met de Chinezen liepen vorig jaar al. Het was dus zeker geen package deal.”

Ook als Austnutria geen belang in de Hyproca-groep had genomen was de overname van Lyempf voor Jorna een logische stap geweest. De fabriek in Kampen was al hoofdleverancier van halffabricaten voor Lypack, de Hyproca-vestiging in Leeuwarden waar babyvoeding wordt geproduceerd. ”De fabrieken horen van oudsher al bij elkaar”, vertelt Jorna. ”Een deel van het personeel in Kampen heeft vroeger nog bij Lypack in Leeuwarden gewerkt.”

Jorna is tevreden over de wijze waarop Lyempf na het faillissement is achtergelaten. In overleg met de curator is het noodzakelijke onderhoud uitgevoerd. Daardoor kon de fabriek snel in bedrijf worden genomen. Dat was volgens Jorna van groot belang voor de continuïteit. ”Op deze manier konden we veel van de bestaande klanten houden.” De fabriek is op 28 maart stilgelegd, en ging op 2 mei weer open. De eerste melk werd op 3 mei ontvangen. Een deel van de melkaanvoer is vastgelegd, de rest wordt ingekocht op de spotmarkt, aldus Jorna. Mogelijk gaat Lyempf in de toekomst met eigen leveranciers werken.

Hoewel Lyempf nu onderdeel is van de Hyproca Dairy Group, is besloten de naam Lyempf in ere te houden. Zaak is volgens Jorna nu om de productie te optimaliseren. ”De lat voor de productie van kindervoeding wordt namelijk steeds hoger gelegd.”

Eén reactie

  • melkboertje

    en zo is v/d valk ook begonnen het blijven friezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.