Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Klein aanbod, slachtkoe duur

De slachtveeprijzen zijn al maanden op een maximaal niveau. In de zomervakantie was er nauwelijks sprake van een dip. Dat is niet zozeer te danken aan enorme vraag naar rundvlees in de retail en de horeca, maar het gevolg van geringe beschikbaarheid van slachtkoeien in geheel Europa.
In Frankrijk is het aanbod de laatste maanden teruggezakt, na een flinke extra aanvoer begin dit jaar als gevolg van de droogte en de daarmee verband houdende hoge productiekosten.
Ook in Duitsland is het aanbod van slachtkoeien schraal, met als gevolg gestegen prijzen en een vaste markt. Dit jaar zijn daar de noteringen van slachtkoeien sterker opgelopen dan de toch al goede stierennoteringen.
In Nederland lijkt het aanbod slachtkoeien zich weer iets te herstellen. De vleesverkoop loopt nu de vakanties voorbij zijn iets vlotter.

Prognose: Stabiel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zuiden

  beste boerderij

  hou eens op te zeggen: goede stieren noteringen! als ik ze vergelijk met de stijging in de rose sector dan zijn bij stieren misschien 0.2 cent bij gekomen en hebben we alles afgegeven aan duurder voer en stro en vaak minder verdient! er moet een stijging komen van 0.3 cent anders zullen er veel stoppen ,en weet je als er geen premies meer zouden zijn in heel europa nog eens 0.4 cent bij moet anders stoppen ze allemaal. groet vleesveehouder

 • no-profile-image

  Robert De Melker

  Goeiedag collega veehouders, zie op site, dat ruimvee lekker stevig in de prijs blijft? Nouja ik ben al lang content met goede melkprijs, want daar is het nou toch om te doen hé...Liever een stuivertje bij in de melk, als melkboer tenminste, want dat brengt heel wat meer aarde aan de dijk!!! Nu zitten de meeste zich te fixeren op vleesprijs ,terwijl in CANADA het voor de melk 5Ocent de liter is "BASIS"...

 • no-profile-image

  zuiden

  robert we leven in de eu

  en niet in canada

  dat is toch anders

 • no-profile-image

  noorden

  best allemaal

  ik merk dat er meer vraag is dus kijk uit!
  en probeer meer te krijgen!!

  gr uit het noorden

Of registreer je om te kunnen reageren.