Rundveehouderij

Achtergrond 462 x bekeken

Grootste veeshow zuidelijk halfrond

Brisbane – Een Australische vleesveehouder wast zijn showkoe na de lange en voor de koe vermoeiende reis naar de Royal National Association Grounds in Brisbane in Australië.

Brisbane – Een Australische vleesveehouder wast zijn showkoe na de lange en voor de koe vermoeiende reis naar de Royal National Association Grounds in Brisbane in Australië. Vanaf 11 augustus wordt daar de grootste veeshow van het zuidelijk halfrond gehouden, met in totaal meer dat 2.500 inzendingen. De keuringen en tentoonstellingen duren tot en met 20 augustus.

Foto ANP

De zuurkoolproductie begint rond 1 augustus en duurt tot 1 januari, daarna wordt de zuurkool verpakt en afgeleverd. Nederlanders eten gemiddeld een kilo zuurkool per persoon per jaar.

Foto ANP

Sexbierum - Bij de gebroeders Goodijk, wordt een productieperceel nagelopen op verkoopbare broccoli. De telers uit Sexbierum zagen 75 procent van hun broccoliperceel afgekeurd, na aanhoudende zware regenval. De telers kregen in twee weken tijd ruim 180 millimeter neerslag te verwerken. Naar schatting is 75 tot 80 procent van product daardoor niet meer geschikt voor de verkoop. Dat betekent een behoorlijk afzetverlies, schatten de broers in. ”We oogsten normaal 12 ton van een hectare, dat is nu misschien 2 hectare”

Foto Engel Lameijer

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.