Rundveehouderij

Achtergrond

Beieren in de ban van wilde Yvonne

Zangberg – Wilde Yvonne houdt de inwoners van het Beierse landkreis Zangberg al weken in de ban. Iedereen heeft het over haar en bewondert haar, maar ze houdt zich onvindbaar.

Yvonne is een oude melkkoe uit het Oostenrijkse Aschau die thuis op de boerderij nog even mocht bijkomen van een leven lang melk geven en dan, met wat extra vlees eraan, naar het slachthuis zou gaan. Op weg daar naartoe, bijna drie maanden geleden, ontsnapte ze echter. Sindsdien houdt ze zich schuil in de Oberbayerische bossen en niemand slaagt erin om haar te vangen. Ook haar zuster Waltraud en kalfje Waldi, die als lokkertjes op haar zijn afgestuurd, hadden geen succes.

Yvonne kwam ’s nachts even langs en nam rap weer de benen. Nu is de elfjarige Galloway-fokstier Ernst ingezet. Misschien werkt hij op Yvonne’s hormonen, hopen haar sympathisanten. Tot nog toe zonder succes. Misschien speelt mee dat Ernst eigenlijk al een tijdje geen echte man meer is. Hij is os geworden. De tijd begint echter te dringen. De gezagsdragers menen dat Yvonne met haar 600 of 700 kilo een gevaar is voor de verkeersveiligheid. Al houdt ze zich schuil in de bossen en is ze inmiddels ’alert als een ree’, toch duikt ze soms onverwacht op. Onlangs nog raakte ze bij een onverwachte oversteek een politie-auto. Dat kan dus niet langer zo. Ze moet snel worden gevonden, anders dreigt afschot. Dat is echter het laatste wat haar groeiende schare fans wil. Daardoor is er een wedren ontstaan wie haar het eerste vindt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.