Rundveehouderij

Achtergrond

Barbecue aan banden in Amsterdamse parken

Amsterdam – Het Amsterdamse stadsdeel Zuid legt barbecueën in het Vondelpark aan banden. Dat maakte de gemeente vandaag bekend. Bij warm weer kan het flink druk zijn in het park.Amsterdam – Het Amsterdamse stadsdeel Zuid legt barbecueën in het Vondelpark aan banden. Dat maakte de gemeente vandaag bekend. Bij warm weer kan het flink druk zijn in het park. Recreanten lezen, slapen, zonnebaden en barbecuen (achtergrond) er dan. Vanaf volgende week mag er alleen vlees worden geroosterd op plekken die staan aangegeven met borden en waar vuurvaste containers staan voor smeulend afval. Het terugdringen van het barbecueën geldt voor de meeste andere parken in Zuid. In het Beatrixpark en Amstelpark mag vlees roosteren binnenkort helemaal niet meer. Barbecueënde parkbezoekers laten namelijk vaak afval achter, beschadigen het gras en zorgen voor rook- en stankoverlast.

Foto ANPOldebroek – Veehouders kunnen weer het land op om gras te maaien. Na vele relatief koude en natte weken zijn de voorspellingen voor deze week goed. Agrarische bedrijfshulp Albert Zandbergen (60) ging afgelopen vrijdag al het land op om een grasperceel te maaien in het Gelderse Oldebroek. ”In het weekend heeft het nog wel wat geregend, maar na het gras twee keer te hebben geschud denk ik dat het gras morgen in kleine balen kan worden geperst.

Foto Ruud Ploeg

Damascus – Het is een drukte van belang op de Bab Sreijeh-markt in de oude binnenstad van de Syrische hoofdstad Damascus. De voor moslims heilige Ramadan is ingegaan en het voedsel zal pas na zonsondergang worden genuttigd. Moslims eten tijdens de Ramadan veel aubergines, traditionele soep en dadels.

De Ramadan markeert voor moslims het moment dat de profeet Mohammed de Koran kreeg geopenbaard. Vastende moslims mogen van zonsopgang tot zonsondergang zich niet bezig houden met aardse zaken als seks, eten en drinken.

De angst bestaat dat de Ramadan mensen prikkelbaar zal maken en zal leiden tot gewelddadige protesten tegen de regering. Oppositieleiders hebben aangekondigd tijdens de traditionele tijd van bezinning de regering op te roepen tot hervormingen.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.