Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Weinig animo voor melkvee

De animo om melkvee aan te schaffen is nog ver te zoeken. Daar er ook niet veel aanbod is, althans niet van melkveehouders die haast hebben met het afstoten van koeien, blijft de prijs nog op een redelijk niveau hangen. Na de zomer, als er meer duidelijk is over de nu al beduidend verbeterende ruwvoerpositie en de ontwikkeling van de melkprijzen, kan de markt gaan aantrekken.
Deze week wordt in Brussel de aanvraag voor de status ‘blauwtongvrij’ behandeld. Na half juli moet dat formeel zijn beslag krijgen. Het vergemakkelijkt de uitvoer van vooral drachtige vaarzen binnen de EU aanzienlijk. De afzet van vaarzen in het buitenland is toch al in een groeifase, die hierdoor nog een extra zet krijgt.
De tweede kwaliteit melkkoeien houden hun prijs beter vast als gevolg van het bijzonder hoge niveau van de slachtprijzen.

Prognose: Stabilisatie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Robert De Melker

    Goeiemorgen noorderburen, voila net gedaan met melken, en zie net site boerderij, inderdaad , ik blijf melken wat ik kan, gebruiks melkvee inkopen is enorm duur momenteel, is nog sterke uitvoer naar italie aan de gang...eveneens ook voor melkvee tweede en derde keer gekalfd, natuurlijk correcte en goede melkgevers voort drukke en stevige handel en vraag ernaar!

Of registreer je om te kunnen reageren.