Rundveehouderij

Achtergrond 169 x bekeken

Stabiele garantieprijs, hoger melkgeld FrieslandCampina

De garantiemelkprijs van FrieslandCampina voor juli is vastgesteld op €38,00. Dat is ten opzichte van de juniprijs onveranderd. Ook in juni bleef de garantieprijs ongewijzigd ten opzichte van de voorgaande maand.
Dat de leverancier van FrieslandCampina toch meer in handen krijgt komt door het wegvallen van de zomerheffing à €2,30 per 100 kilo melk. Volgens de berekeningsmethodiek van agd.media / Boerderij komt het melkgeld over juli uit op €38,13 exclusief BTW per 100 kilo melk, bij een jaarleverantie van 800.000 kilo.
Volgens de zuivelproducent vertonen de uitbetalingsprijzen voor boerderijmelk in Duitsland, Nederland, Denemarken en België een licht stijgende tendens, in lijn met de opbrengstprijzen voor basiszuivelproducten vertonen. Deze uitbetalingsprijzen zijn voor de vaststelling van de garantiemelkprijs belangrijk, maar ze minder hoog dan aanvankelijk verwacht, meldt FrieslandCampina, vandaar de beslissing om de prijs niet te veranderen. Afgezien van de genoemde invloed van de weggevallen zomerheffing is het melkgeld in juli toch 2 cent hoger dan in juni. Dat komt doordat FrieslandCampina de vetprijs met 13 cent verhoogde van €4,42 naar €4,55 per kilo en de eiwitprijs juist 16 cent verlaagde, van €6,26 naar €6,10.

Of registreer je om te kunnen reageren.