Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtkoe blijft prijshoudend

Slachtkoeien worden al enkele weken krap aangeboden. Ondanks de voor de afzet van rundvlees gewoonlijk slappere vakantieperiode blijven daardoor de prijzen goed in de benen. De vleesverkoop gaat op zich moeizaam, maar aangezien de voorraden bij de verwerkende industrie niet groot zijn, kan de markt de huidige vleesproductie goed aan.
Ook in Duitsland is de aanvoer van slachtkoeien gering, waardoor de prijzen er ongewijzigd kunnen blijven. Doordat het aanbod slachtstieren in Duitsland zelfs erg klein is, leidt de problematische rundvleesexport naar andere EU-lidstaten ook voor die categorie slachtvee niet tot prijsdaling. Voor de Duitse rundvleesexport buiten de EU is de situatie overigens anders. Turkije is net als in het najaar van 2010 nog steeds een goede afzetmarkt, evenals Rusland, meldt marktbureau AMI.

Prognose: Prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.