Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Op de Dairy Campus tussen de koeien in Goutum

Goutum – Staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) heeft zich vandaag tussen de koeien laten informeren over de innovaties waaraan op de Dairy Campus in het Friese Goutum gewerkt wordt.Goutum – Staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) heeft zich vandaag tussen de koeien laten informeren over de innovaties waaraan op de Dairy Campus in het Friese Goutum gewerkt wordt. De Dairy Campus heeft de ambitie om hét innovatie- en onderzoekscentrum voor de Nederlandse melkveehouderij te worden. Cees de Koning van de Dairy Campus heeft onder meer uitleg gegeven over de energievoorziening van een woonwijk via de mestvergistingsinstallatie op het bedrijf.

Foto Marten Sandburg

Grou – Melkveehoduer Atte Bouma uit het Friese Grou maakt het draad los dat hij over de weg gespannen heeft om zijn melkkoeien naar de overkant te leiden. Zijn 110 melkkoeien grazen aan de overkant op een perceel van 10 hectare. ”Dat gras moet ook op”, zegt zoon Sybrand Bouma, die samen met zijn vader de koeien houdt. Bouma zet de weg twee keer per dag af om zijn dieren te laten oversteken. De dieren worden met de melkrobot gemolken. Als die ’s ochtends om half elf klaar is met het werk, stuurt Bouma de koeien de wei in. Om vijf uur ’s middags haalt hij de dieren weer op. Automobilisten wachten geduldig op de veeverplaatsing.

Foto Alex de Haan

Sint Geertruid – Peter Alblas van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CMNE) brengt een vogelring aan bij een boerenzwaluw op het bedrijf van René Keulen in het Limburgse Sint Geertruid. 2011 is het jaar van de boerenzwaluw. De vogel, die veel op boerderijen voorkomt, staat op de Rode lijst met bedreigde vogelsoorten. Om te onderzoeken hoe de soort beter beschermd kan worden, doen Vogelbescherming Nederland en Sovon onderzoek. Jonge zwaluwen worden geringd, om hen te kunnen volgen tijdens de rest van hun leven.

Foto Twan Wiermans

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rosabel

  Right on-this hleped me sort things right out.

 • no-profile-image

  pxbefmkttkf

  yqheBM

  mwgpgtxdqol

  mXixz5 , [url=<>przmazspizku[/url], [link=<>gsidjyilmbnw[/link], <>

 • no-profile-image

  raczrdvokjx

  4gtqM8

  ulitsysmp

  TDB5sk , [url=<>zruwjregkqkq[/url], [link=<>qoooavpprnjo[/link], <>

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.