Rundveehouderij

Achtergrond 11 reacties

Kopen en leasen wordt duurder

De prijzen voor koop- en leasemelk stijgen licht. Koopmelk gaat van de hand voor €17,75 per 100 kg vet. Leasen van melk kost inmiddels €4,85 per kg vet. De verwachtingen zijn dat zowel koop- als leasemelk nog iets duurder wordt. Voor koopmelk komt de grens van €18,00 per 100 kg vet in zicht. Voor leasemelk komt de grens van €5,00 per kg vet dichtbij.

Er is momenteel veel vraag naar leasemelk. Het aanbod is krap. Melkveehouders met beschikbare leasemelk lijken te wachten tot zij nog meer voor hun product kunnen beuren. Melkveehouders die interesse hebben in leasen hikken echter aan tegen de prijs en twijfelen of zij daarin mee willen. De handel in melk loopt rustig door en trekt zelfs iets aan.

De transactiegroottes lopen sterk uiteen van 20.000 kg tot wel 130.000 kg melk. Er worden zo nu en dan behoorlijk grote partijen verkocht.

Prognose: iets hoger

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkboertje

  ja hoor, blijkbaar moet de handel weer eens vlot getrokken worden !!!

 • no-profile-image

  peter

  hehe, de prijzen moeten weer de lucht in geprezen worden!!

 • no-profile-image

  boereke

  Misschien hoogste tijd dat lto de qoutabeurs uit duitsland kopieert en bleker in laat voeren???

 • no-profile-image

  mark

  Wacht maar tot de melkprijs daalt.... zal de rest mee dalen.

 • no-profile-image

  Sjipkop

  tssssssssssssssssssssss...................... al kost het de helft van de huidige vraagprijs, zelfs dan hoef ik het nog niet.

 • no-profile-image

  boertje

  Wees blij dat het quotum zo duur is, verleas of verkoop het toch gauw!!
  Snap niet waar iedereen zo moeilijk over doet.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als je na gaat hoeveel nieuwe stallen er de laatste jaren gebouwd zijn ( de een nog groter dan de ander), is dit te verwachten. Ze zijn echt niet gebouwd om 4 jaar leeg te laten staan.

 • no-profile-image

  geert

  koop een nieuwe trekker of andere machines die hebben nog een rest waarde in 2015 quotom heeft dan geen waarde meer weggegooid geld iedereen begint in 2015 met 0 qoutum

 • no-profile-image

  teunis

  alles waar vraag naar is word toch duur,ik ben geen boer maar ik weet wel als je die melk koopt dat je daar geen cent op verdiend.kijk naar de ruwvoeder prijzen. baaltje hooi 5 á 6 euro,ronde balen tussen de 40 á 50 euro.moet je zien war er de laatste weken is gegroeid aan gras.en men betaald nog steeds de zelfde prijs.men wil in mei de voorraad al binnen hebben voor het helejaar.mensen maken mekaar gek.groet de ruw voer verkoper

 • no-profile-image

  .

  Nu Frankrijk en Duitsland op een overlevering afgaan kan er waarschijnlijk weer onderhandeld worden over quotum veruiming, superheffing verlagen of europese verevening. Is het een idee om polen mee te krijgen door subsidie verlaging in
  Nederland voor de Nederlandse melkveehouders?

 • no-profile-image

  Willempie

  Wat het probleem is is dat iedereen gelooft dat het quotum duur is. Dit ligt puur en alleen aan de makelaars. Deze krijgen ook hun procenten ervan. Dus hoe hoger ze deze verkopen hoe mee hun erop verdienen.

  Ander punt is dat quotum tijdens de vakantieperiode altijd duurder is, kunnen de makelaars met een rustig gevoel op vakantie van het geld van het veel te duur verkocht quotum.
  Zo hoor je nog eens iets als er toch een eerlijke makelaar dit vertelt... Eerlijk, tsja, blijft toch ook dat deze de quotumprijs hoog houdt...

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.