Rundveehouderij

Achtergrond

Geringe vraag bij klein aanbod melkvee

De melkveehandel is erg rustig, een voor de zomer geen ongebruikelijk beeld. Veehouders hebben geen animo om bij te kopen, maar het aanbod is erg klein. Boeren melken maximaal en zijn zuinig op hun koeien. De dit jaar redelijk vlot lopende export van vaarzen is seizoensmatig afgenomen richting Noord-Afrika, vanwege de voor drachtige dieren te hoge temperatuur.
De veehandel is teleurgesteld over het nog uitblijven van de aanvraag door Nederland van de status ‘blauwtong-vrij’. Het zou de uitvoer van melkvee naar bestemmingen binnen de EU, vooral het Verenigd Koninkrijk, Italië, Polen en Griekenland, sterk stimuleren. Er hebben al veehouders vooruitlopend op de verwachte nieuwe satus niet meer geënt. Niet, dan wel niet goed volgens protocol geënte dieren blijven nu veelal staan in Nederland en vergroten op termijn het aanbod.

Prognose: Stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.