Rundveehouderij

Achtergrond

Zuiglammeren maar iets goedkoper

De prijs van de zuiglammeren stond onder druk de laatste week. Op de veemarkten zakten de noteringen licht. De vakantieperiode komt in zicht en daarmee de zomerse uittocht van veel Nederlanders van Turkse en Marokkaanse afkomst. Dat zijn op de binnenlandse markt de grote afnemers van lamsvlees, dus valt een deel van de afzet weg. De export van lammeren kan dat onvoldoende goedmaken. In vooral Frankrijk en in mindere mate Duitsland speelt namelijk dat de aanvoer uit eigen productie op gang is gekomen.
De gemiddelde kwaliteit van het Nederlandse lam is weliswaar beter dan van het Franse, maar de prijs ligt ook veel hoger.
Slachtschapen zijn nog steeds goed plaatsbaar. Er is weinig aanbod. Als gevolg van teruggelopen schapenbestanden in heel Europa is een fokschaap langer rendabel inzetbaar.

Prognose: Stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.