Rundveehouderij

Achtergrond

Spaanse campagne om afzet na Ehec op gang te krijgen

Madrid – De Spaanse minister van milieu Rosa Aguilar toont een folder over de geneugten van Spaanse groenten.

Madrid – De Spaanse minister van milieu Rosa Aguilar toont een folder over de geneugten van Spaanse groenten. De Spaanse folder licht consumenten voor over de veiligheid van groente uit Spanje, maar geeft ook tips voor alternatieve bereidingswijzen. Op een persconferentie in Madrid startte Aguilar de uitgave van de folder waarmee de afzet van Spaans product een impuls moet krijgen. De Spaanse verkoop van groente heeft een tik gekregen nadat in de Ehec-affaire Spaanse telers ten onrechte in het verdachtenbankje werden geplaatst.

Foto ANP

Lanxi – Boeren in de Oost-Chinese provincie Zhejiang brengen zichzelf maar ook varkens in veiligheid voor het wassende water. Moessonregens leidden in delen van China tot stromen die huizen, auto’s en andere objecten onder de modder deden verdwijnen. Volgens Chinese media zijn tenminste honderd mensen gedood. Reeds meer dan 430.000 hectare landbouwgrond staat onder water.

Foto ANP

Lugo – Landbouwcommissaris Dacian Ciolos heeft afgelopen week kennis gemaakt met de Spaanse zuivelindustrie. Hij bezocht een kaasfabriek in het Spaanse Lugo. Casa Macan groeide van een klein familiebedrijf uit tot een grote fabriek die een belangrijke leveranciers is van supermarktketen Mercadona.

Foto ANP

Chennai – Een Indiase teler van jackfruit (nangka) bekijkt zijn oogst vlak voor de veiling op de groothandel Koyambedu in de Indiase stad Chennai. Nangka of jackfruit is één van de grootste vruchten die aan stammen van circa 30 meter hoge bomen groeit. Het is een zoete exotische vrucht die wel in de toko te koop is. Jonge, onrijpe nangka wordt gebruikt als groente. De vrucht wordt vaak in blik verkocht, maar op markten liggen ook wel eens delen van verse vruchten. Ook bestaan er chips en ijs, die gemaakt zijn van nangka. Bij gerechten in de oosterse keuken, zoals de Filipijnse, Vietnamese, Maleisische en Indonesische, wordt de vrucht ook gebruikt.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.