Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Slachtveemarkt stabiliseert

De slachtveenoteringen hebben een tik gehad, dat geldt zeker ook voor de Duitse markt. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met de afgenomen vraag naar rundvlees. De rundvleesmarkt ligt op zijn gat. In het aanbod slachtkoeien leek wat meer beweging te komen. Dit is vooral het gevolg van de aanhoudende droogte, welke de voerkosten heeft doen stijgen. Toch gaat het prijsniveau in Nederland maar weifelend de kant uit van daling. Het verruimde aanbod slachtvee is alweer over zijn top. In deze week met een slachtdag minder loopt de productie gemakkelijk vol, dat wordt volgende week lastiger. Er zal dus na de prijsdalingen die we net gehad hebben geen wijziging plaatsvinden in de noteringen.
De teruglopende aanvoer is verklaarbaar doordat het weer weliswaar effect heeft gekregen op de (ruwvoer-) prijzen, maar ook op de melkproductie. Er wordt allerminst overdreven geleverd en dan gaat de melkveehouderij niet ruimen. Quotum is en blijft leidend.

Prognose: prijs stabiel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Pedro

    De slachtkoeien blijven gevraagd want er zijn ook minder weikoeien dit jaar ! Er komen elk jaar ook minder boeren en minder zoogkoeienhouders in ned en ook belgie ! Groeten uit de Betuwe !

Of registreer je om te kunnen reageren.