Rundveehouderij

Achtergrond

Prima weer om gras van het land te halen

Wichmond – Het warme weer leent zich goed voor het wiersen van het gras, al moet er flink worden doorgewerkt.

Wichmond – Het warme weer leent zich goed voor het wiersen van het gras, al moet er flink worden doorgewerkt. Melkveehouder Jozef Holtslag is druk bezig om de tweede snede van het land te halen. Vanochtend heeft hij de laatste 7 hectare gemaaid en gewierst. Morgen gaat het gras de kuil in. ”De opbrengst valt met zo’n 2.500 kilo drogestof per hectare wat tegen”, vertelt de veehouder. Maar gelukkig was de opbrengst van andere percelen beter. Holtslag houdt zestig melkkoeien in het Gelderse Wichmond.

Foto Robin BritstraOosterhout – Een dreigende lucht hing eind vorige week boven een weiland met melkkoeien in het Betuwse Oosterhout. Het vee lijkt zich vooralsnog weinig aan te trekken van de naderende stortbui. Voor vandaag wordt na een korte periode van tropisch warm weer opnieuw regen en onweer voorspeld.

Foto VidiPhoto

Asch – Schaapscheerder Jan Middelkoop (rechts) en een medewerker scheren de schapen van Cees en Coby van Druten. Het is een van de laatste klusjes van Middelkoop dit seizoen. Coby van Druten is blij dat de schapen nu geschoren zijn, ook al brengt de wol zo goed als niets op. ”Met het warme weer van nu kunnen de dieren het wel gebruiken dat die dikke vacht er af is.” zegt ze.

Foto William Hoogteyling

Bezoekers krijgen bij kwekerij Klop in Haaften uitleg over de paprikateelt tijdens Kom in de Kas. Verscheidene glasgroentebedrijven openden zaterdag hun deuren voor het publiek. De groentesector laste deze extra editie van het tuinbouwevenement om de crisis door de Ehec-bacterie tegen te gaan.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.