Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs slachtvee stabiliseert

De slachtveeprijzen zijn bij de slachterijen de afgelopen week op onveranderd peil gebleven. Dat is mede te danken aan wat export naar Duitsland. De noteringen van de veemarkten, vooral die van Leeuwarden, lijken een andere, positieve trend aan te geven. In aanmerking moet worden genomen dat deze in de afgelopen weken veel sterker aan daling onderhevig zijn geweest dan de uitbetalingen van slachterijen.
De verhoging met 10 cent van vorige week moet dan ook gezien worden als enerzijds een reactie op een erg kleine aanvoer en anderzijds een prijscorrectie. De vleeshandel laat een prijsverhoging momenteel nog steeds niet toe. In Duitsland blijft het aanbod van slachtkoeien klein. Mede vanwege gedaalde noteringen voor stieren en door een verruimd aanbod van rundvlees uit Frankrijk staat daar druk op de prijs van de slachtkoeien.

Prognose: Stabiel.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wim

    Er zal altijd druk op de prijzen blijven bestaan een koper geeft het liefst zo min mogelijk, de vraagprijs zal bij de slachtveehandel niet gauw overboden worden daar is het aanbod nog net iets te groot voor al zal het de komende jaren wel dicht tegen deze grens aan gaan hangen gezien het krimpende aanbod en de belangstelling voor slachtvee buiten nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.