Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Omslag op markt vochtige voeders

De regenval van de laatste weken heeft de situatie in de fouragehandel niet onberoerd gelaten. De torenhoge bostelprijzen gaan nu druk ondervinden. De stemming om bostel te kopen was bij de melkveehouders redelijk, maar het prijsniveau lag boven 100 % van de voederwaardeprijs. Hierdoor viel de vraag terug. Voederleveranciers zullen de bostelprijs de komende week gaan bijstellen, richting 90 % van de voederwaardeprijs. Dit wordt ook gestimuleerd door de gedaalde prijzen van graan en soja.
Bovenstaande geldt nog niet voor ruwvoer. Oude oogst stro en hooi zijn vrijwel op en de vraag is groot. Voor pers-pulp geldt nog steeds de verkoopstop, ingesteld in de droogteperiode. Na de neerslag die er is geweest, staat het gewas er echter zeer goed voor.
De aardappelverwerkende industrie gaat stoppen met de verwerking van oude aardappelen en schakelt langzaam over op de nieuwe oogst. Ook gaan fabrieken op termijn aan de slag voor groot onderhoud en stopt de productie. Daardoor zal het aanbod snippers en stoomschillen verkleinen.

Prognose: stro en hooi duurder, vochtige voeders wisselend. Bostel wordt goedkoper.

Eén reactie

  • no-profile-image

    zuiden

    hej boerderij noteer eens echte prijzen bierbostel brengen ze nu voor 1.7 per procent corngold -0.15 cent en kunnen het nog niet kwijt ,tarwe gist opslag zit voll enz enz enz boeren let op al het voer word en is goedkoper !!!!!!!!

    gr groot veehouder

Of registreer je om te kunnen reageren.