Rundveehouderij

Achtergrond

Melkveemarkt rustig gestemd

De stemming op de markt voor gebruiksvee is vrijwel ongewijzigd. Er is tamelijk weinig aanbod van melkkoeien, anderzijds loopt het ook niet storm qua vraag. Wie echt melkvee zoekt, betaalt het relatief hoge prijsniveau. Als de ruwvoerpositie bij de melkveehouders verbetert, komt er meer vraag.
De markt voor exportvaarzen wordt nog gefrustreerd door het vooralsnog uitblijven van de status blauwtongvrij van Nederland. Het blijft dus lastig om voldoende correct geënte dieren bijeen te krijgen voor bestemmingen als het Verenigd Koninkrijk, of in het geheel niet geënte dieren voor met name delen van Rusland.
De export naar Rusland loopt nog wel redelijk door. Kortdrachtige vaarzen voor Marokko en Algerije worden seizoensmatig minder gevraagd, het wordt te warm. Op termijn komt er druk op de prijs van exportvaarzen.

Prognose: net stabiel, prijsdruk

Of registreer je om te kunnen reageren.