Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Iets druk op lammerenprijzen

De lammerennoteringen beginnen haarscheurtjes te vertonen. Ook al stonden ze ten opzichte van vorig jaar al langer op wel erg hoog niveau. Een reden is dat dit seizoen de zuiglammeren later beschikbaar zijn gekomen. Hoge voerkosten waren aanleiding voor schapenhouders om hun ooien later dan gebruikelijk te dekken, waardoor de lammeren vlotter naar buiten konden.
Overigens is dit voorjaar het aanbod schapen in heel Europa karig geweest. De droogte heeft sterke invloed op de kwaliteit van het voer waar de zuigers het mee moeten doen. Ze gaan zo wel de hoogte in, maar niet de breedte. Het vlees haalt niet de gewenste kwaliteit. Dit drukt de prijs iets.
De vraag is nog steeds goed. Over ruim een maand zakken de lammerenprijzen geleidelijk onder invloed van de vakanties van veel Turkse en Marokkaanse Nederlanders.

Prognose: Prijs daalt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hannse

    Naar verwachting zullen aangezien het beperkte aantal schapenhouders en aanbod de prijzen gedurende het hele jaar zeer positief blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.