Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Vochtige voeders goed gevraagd

Vochtige krachtvoeders zijn goed gevraagd, met als gevolg een vast gestemde markt. Dat is voor deze tijd van het jaar opvallend. De lange periode met droogte maakt dat een deel van de veehouders zich wil indekken, vanwege een toch al krappe ruwvoerpositie. Er is ingeteerd op voorraden. Het aanbod bierbostel is nog ruim. Bostel is vlot leverbaar, maar steeg toch wat in de prijs. Corngold en Proficorn zijn prijstechnisch interessant en goed beschikbaar. Ook aardappelvezels en erwtenvezels lopen goed weg. Inmiddels is tevens de voorverkoop gestart van cichoreipersvezel.
Een aantal tarwegistconcentraten is goed beschikbaar, terwijl andere soorten nog steeds schaars zijn. Dat heeft simpelweg te maken met de aanvoer van de verschillende fabrieken die bio-ethanol produceren. Daar komt het tarwegistconcentraat hoofdzakelijk vandaan. Het product blijft een voordelige eiwitaanvulling.
Nu de eerste snede gras van het land is, is regen van essentieel belang voor een goede tweede snede. De al geschetste vraag naar aanvulling op het rantsoen heeft overigens ook te maken met de kwaliteit van de eerste snede. Deze bevat relatief veel suikers, maar vergt bijvoeren om voldoende structuur (‘prik’) in het rantsoen te houden. Duidelijk is dat het weer komende weken gaat bepalen welke kant het met de markt voor ruwvoer en vochtige voeders op gaat. Er zijn plaatselijke buien geweest, maar nog niet genoeg. Daardoor is het aanbod ingekuilde snijmais ook beperkt, bij voldoende voorraad. Verkopers wachten of de prijs kan stijgen.

Prognose: Prijshoudend.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zuiden

  beste colega boeren

  let op de fouragehandelaren zijn goed in spellentjes te spelen . en kijk met produkten verder als nederland, hier trekken ze je het vel over de oren er is meer als genoeg bijprodukt ze gebruiken de droogte nu dat is handel..!!! let op soms kun je 50 % goedkoper kopen als de vraagprijs

  gr veehouder en veehandelaar zuiden

 • no-profile-image

  varken

  Collega's,laat ze dit minderwaardige bijproduct toch houden en ga wat meer gerst voeren!!!
  Er zit juist druk op de markt van tzm!

 • no-profile-image

  zuiden

  ja beste mensen graan is goedkoper als die natte drap bojcotten dat spul minimaal minder als 1 € / procent

Of registreer je om te kunnen reageren.