Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Vleesmarkt drukt slachtveeprijs

Met een verlaging van de noteringen voor alle categorieën rundvee à 10 eurocent per kg geslacht-gewicht gaf de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee vandaag de stemming op de markt weer. Slachterijen hadden in de loop van de week hun uitbetalingen al met 5 cent verlaagd en ook de noteringen van de veemarkten zakten. Deze neergaande tendens is hoofdzakelijk veroorzaakt door uiterst moeizaam verlopende vleesverkopen. Het prijsniveau is dan ook in jaren niet zo hoog geweest. Daarnaast trekt de aanvoer van slachtkoeien deze weken aan, het was echt mondjesmaat, nog beneden het lage peil van voorjaar 2010. In Duitsland hielp het kleine aanbod slachtkoeien voorkomen dat daar de prijzen van slachtstieren te sterk zouden wegzakken. Er is wel meer vlees op de markt in de EU.

Prognose: prijsdaling

Laatste reacties

 • no-profile-image

  onbekend

  beste boerderij

  je moet schrijven ze proberen de vleesprijzen slachtveeprijzen te verlagen!!!!
  Maar dat zal ze niet lukken want dat werkt als een boemerang,er is immers niks te veel.
  Het tegen over gestelde zal gebeuren let op wat je schrijft rose kalveren worden duurder verkocht stieren ook weer dus

 • no-profile-image

  Robert DE MELKER

  Goeiedag vrolijke collega's, ja want na vele slechte jaren hebben we het toch iets beter als melkboer,vind u nie? en een spectaculere zomer, de regen kwam net op tijd, hopelijks komt er nog wat regen bij...Nou ja,het gras "hoeft" niet speciaal lang te staan hoor! dat is trouwens helemaal niet slecht hoor...de dieren doen het best in kort gras! Trouwens we hoeven ons trouwens "helemaal" niet te haasten om "ons" dieren te verkopen, ALLES KOMT GOED!!!!

 • no-profile-image

  Wim

  Beste Robert,
  Je lijkt me een toffe kerel maar probeer iets aan je verwoording te doen zodat een ieder die je reactie leest hem ook kan begrijpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.