Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele, kalme melkveemarkt

De boeren hebben momenteel weinig tijd voor andere zaken dan melken en werk op het land. Daardoor is er niet veel handelsactiviteit, maar wel een stabiel hoog prijsniveau en weinig aanbod van vee. De melk is immers weer een stuk duurder geworden in de eerste maand van het nieuwe melkseizoen.
Wel begint het te nijpen dat de ruwvoervoorraad slinkt. Er zijn regionaal sterke verschillen, maar in een aantal gebieden baart de droogte zorgen.
De export van vee loopt goed, waarbij de aan Nederland nog steeds niet toegekende blauwtongvrije status voor een lastig probleem zorgt. De vraag naar vaarzen in Rusland herstelt zich ten opzichte van vorig jaar, maar er zijn steeds meer regio’s die alleen dieren accepteren die in het geheel niet geënt zijn. Correct geënte dieren zijn al lastig te krijgen, maar deze categorie ook.

Prognose: Stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.