Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtveeprijzen stabiliseren

Vanwege een hoog absoluut niveau van de slachtveeprijzen hebben de slachterijen de grootste moeite om hun productie te verwaarden in de vleeshandel. Vooral het voorvlees (de minder luxe delen) is moeilijk te slijten. De wat vlotter lopende verkoop van achtervlees kan het niveau van het rendement niet redden. Na een lange periode van zeer krap aanbod lijkt de aanvoer van runderen maar lichtjes te groeien. Dit door zorg van sommige melkveehouders over de aanhoudende droogte in combinatie met hun ruwvoerpositie. Het blijft een allerminst royaal aanbod. De slachtveeprijzen stagneren daardoor, ook in Duitsland. Ze zullen in de komende weken onder druk kunnen komen. De stierenprijzen zijn in Duitsland ondanks krap aanbod al wat gezakt.

Prognose: prijs stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.