Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Slachtkoe weer duurder

Het aantal runderslachtingen loopt in Nederland al weken terug, een verschijnsel dat wel past bij het voorjaar, maar door een niet ongunstige zuivelmarkt wordt versterkt. Het melkseizoen is net goed begonnen en de melkprijzen hebben net weer een zet opwaarts gekregen. Het aanbod aan slachtvee is dan ook minimaal en de prijzen zijn verder gestegen. Ze staan op een sinds jaren niet meer vertoond niveau.
De rundveestapel van de EU is in het afgelopen jaar verder gekrompen. Dat geldt ook voor Nederland. Het melkvee is momenteel duur, zodat de boeren zuinig zijn op hun koeien. In Duitsland is de slachtveeprijs eveneens weer aan het aantrekken. Ook de vleesveeprijzen stijgen er, na een terugval. Dit is eveneens gevolg van een klein aanbod en, wat vooral voor de smalle O-categorie stieren geldt, aantrekkende vraag voor export.

Prognose prijs stijgt

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Robert de melker

  Goeieavond college melkers, vd week de slachtkoeien "weer" lekker in de plus...jammer dat men niet meer volop koopt op de veemarkten voor slachthuis "weyl" of het was nog ruim 100euro'tjes meer, daar waar de veehandel dat in hun zakkie gedraaid heeft...wij lekker "gepaaid" met direct mager cheque! en zij het volle pond...kalveren ook stevig in de plus deze week!!!

 • no-profile-image

  Pedro

  Volgens mij spoort u niet helemaal meneer de melker !! U MOET NIET ZO DOM LULLEN !! U ZIT DE VEEHANDELAREN MAAR AF TE KATTEN EN DE BOEREN MAAR OP TE HITSEN !!

 • no-profile-image

  DE MELKER ROBERT

  Goeiemorgen, dus "lieve" Pedro, het zijn dus smoesjes dat ik hier gisteren op geschreven heb...??? Toe nou wees EERLIJK??!

 • no-profile-image

  André Voortman

  Robert, hoeveel veehouders hebben hun geld niet gebeurd? De veehandel heeft bijna alles voorgefinancierd en de bonafide handelaar heeft z'n afnemers, ondanks het faillisemaent van Weyl, Wolff, Brada, Benedikt enz. gewoon uitbetaald. De pijn zit 'm dus bij de veehandel, niet bij de veehouder. De veehandelaar die m.n. aan Weyl heeft geleverd nam daarmee bewust een risico. Hiervoor mag ook een redelijke "premie" worden ingehouden. Als je 't niet eens bent met de prijs die je van je handelaar krijgt moet je 'n andere afnemer zoeken, afgeven op elkaar binnen de sector is laag......

Of registreer je om te kunnen reageren.