Rundveehouderij

Achtergrond

Ruwvoer en vochtige krachtvoeders goed gevraagd

Vraag naar vochtige krachtvoeders voor de melkveehouderij is stevig, zolang voldoende regenval uitblijft. Een probleem is wel dat er niet veel van alle producten beschikbaar is. De prijs van ingekuilde snijmais loopt daardoor op in de richting van €60 per ton. Bierbostel is een voor deze tijd van het jaar eigenlijk te prijzig product. Ondanks een stevig brouwvolume, er wordt immers veel bier geproduceerd voor het drukke zomerseizoen, is er geen probleem om van deze reststroom af te komen. Het wordt goed opgenomen door de veehouders.
Restproducten uit de aardappelindustrie zijn beperkt leverbaar. Dat geldt voor zowel stoomschillen als, in het bijzonder, voor aardappelsnippers. Er is veel vraag.
De kwaliteit van de eerste snede gras is van dien aard dat er aanvulling met structuur in het rantsoen gewenst is. Stro en hooi worden daarom meer gevraagd. Tarwestro is beschikbaar, hooisoorten zijn beperkt tot zeer beperkt te krijgen.

Prognose: prijsstijging

Of registreer je om te kunnen reageren.