Rundveehouderij

Achtergrond 183 x bekeken

Prijsniveaus op internetveiling zuivel magertjes

De internetveiling voor zuivel van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra sloot vandaag af met slechts 0,1% wijziging neerwaarts in het gemiddelde prijsniveau. Alleen magere melkpoeder voor de levering op de korte termijn werd fors duurder ten opzichte van de vorige veiling op 19 april, ruim 11%, waarmee een prijs van €2959 per ton werd opgetekend. Magere melkpoeder bracht voor het eerst zelfs meer op dan vollemelkpoeder.
Vollemelkpoeder, het qua volume belangrijkste verhandelde product, zakte gemiddeld 1,7% in opbrengst, met het accent op de prijsverlaging naarmate de levering later in het jaar plaatsvindt. Het gemiddelde prijsniveau kwam uit op €2611 per ton.
Boterolie scoorde gemiddeld 4,6% lager dan op 19 april. Het prijsniveau verbetert juist iets voor levering later in 2011. Gemiddeld kwam het uit op €3836.
Sinds de vorige veiling is de verhouding dollar-euro weer sterk gewijzigd. Uitgaande van de koers van 3 mei is de dollar bijna 2,5 eurocent goedkoper geworden. Dat maakt de matig neerwaartse tendens op de ‘Global Dairy Trade’ ongunstiger voor exporteurs van zuivelproducten uit de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.