Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Prijs luxe stieren iets gezakt

De opbrengsten van de luxe stieren zijn in april iets gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit de prijsgegevens over april van de LTO-vakgroep Veehouderij. Het gemiddelde over alle categorieën zakte met 3 eurocent naar €3,92 per kg geslacht-gewicht, exclusief kosten. De resultaten binnen de verschillende klassen (S tot en met U-) varieerden echter sterk. Voor de klasse S werd in april gemiddeld €4,57 betaald, een stijging met 2 eurocent ten opzichte van maart. De klasse E+ zakte liefst 15 cent naar €4,24 per kg. In de middenklassen Eo, E- en U+ bleef de mutatie beperkt, maar daaronder waren de prijswijzigingen groot. Uo daalde 15 eurocent in opbrengst en U- steeg juist, met 10 eurocent. Al met al zijn de prijzen van de meest luxe klasse in vergelijking met een jaar geleden lager, vooral van E+, terwijl de opbrengsten van de U-klassen gemiddeld juist hoger scoren. Overigens is de bandbreedte in de opbrengsten binnen de afzonderlijke klassen dikwijls vrij groot, tot wel €0,90 per kg.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  onbekend

  zal niet lang duren met deze voer prijzen dan stoppen ze wel moet op korte termijn minimaal 0.3 cent de kilo bij .
  dus vleesinkopers begin er maar vast aan te werken gr arme boer

 • no-profile-image

  econoom

  he zeurpietje uit het zuiden.
  jij was toch boertie mee die dikke prijzen.
  die weken de boel op liep te naaien.
  en nog steeds arm.... moeilijk te rijmen.
  ware aard komt naar boven

 • no-profile-image

  Vleeshandel

  Waarom krijgen de slachterijen toch altijd de schuld van de lage prijzen. Wij zijn slechts een schakel tussen vraag en aanbod. En momenteel is de vraag zo klein dat we het aanbod niet weg kunnen werken en het vlees wel tegen lagere prijzen moeten verkopen anders raken we het niet kwijt. Ik wou dat de boeren eens wisten hoe moeilijk de vleeshandel vaak is. Hoe hard wij moeten strijden voor een goede marge en de kosten te kunnen blijven betalen. Het is niet alleen moeilijk voor de boeren, maar voor de hele keten, neem dat maar van mij aan.
  Kijk maar naar de resultaten die Godschalk en Vion onlangs gepubliceerd hebben. Grote machthebbers volgens velen, maar ze kunnen geen goede cijfers laten zien.
  De vleeshandel is structureel mis!!!

 • no-profile-image

  vleesveehouder

  wat een geklaag vleeshandelaren !!schandalig!! in landen als midden oosten turkije brazilie enz enz kunnen ze wel meer betalen en hier niet??? laat me niet lachen wij boeren moeten gewoon stoppen , of jullie zullen meer moeten betalen de consument betaalt het even goed wel.
  Trouwens als het niet snel gaat regenen zal de vlees prijs moeten stijgen anders is het buigen of barsten!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.