Rundveehouderij

Achtergrond

Oude rosé-vleeskalveren duurder

Oude rosévleeskalveren brengen volgende week 7 cent per kilo meer op dan deze week. De prijs van de dieren komt daarmee op €3,50 tot €3,55 per kilo geslacht-gewicht. Dat is 55 cent per kilo meer dan een jaar geleden. De prijsstijging is een gevolg van een krapper aanbod van de dieren. De meeste vleeskalverhouders proberen de dieren het licht op een leeftijd onder 8 maanden af te leveren. Dat is in de meeste gevallen financieel het aantrekkelijkst.
De prijs van jonge rosé vleeskalveren blijft volgende week gelijk op € 3,78 tot € 3,83 per kilo. Dat is €0,78 per kg meer dan een jaar geleden. Het aanbod van deze dieren is groot. Desondanks gaat hun vlees gemakkelijk weg.
Het prijsverschil tussen oude en jonge rosé-vleeskalveren is volgende week 28 cent per kilo. Een jaar geleden was er niet of nauwelijks prijsverschil tussen de beesten van verschillende leeftijden. De kloof was maximaal 45 cent per kg in week 4 van dit jaar.
Het aanbod van oude rosé-vleeskalveren mag niet toenemen. Dan zal de verkoop van het vlees van de dieren veel moeizamer lopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.