Rundveehouderij

Achtergrond

Lammerenmarkt zeer vast

De noteringen van schapen en lammeren op de veemarkten stegen vorige week verder. De markt is dan ook goed, er is in heel Europa erg veel vraag naar schapen- en lamsvlees. Toch lijkt het prijsniveau op de veemarkten wat aan de hoge kant in vergelijking met de opbrengsten bij rechtstreeks leveren aan de slachterijen. Doordat de aanvoer van zuiglammeren nog niet compleet op gang is en de vraag naar lamsvlees goed, wordt alle aanbod van zuigers direct opgenomen.
Op de markt komen in deze weken ook veel kleinere inkopers die lamsvlees niet als hoofdactiviteit hebben en bereid zijn iets meer te betalen. Het is in de vleesverkoop echter wel gebruikelijk om in een keer over te schakelen van overhouders op zuiglammeren, om een homogeen assortiment te kunnen aanbieden. Daardoor is er nu nog steeds goede afzet van de overhouders.

Prognose: Prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.