Rundveehouderij

Achtergrond

Kleiner verschil rood- en zwartbonte nuka's

De kwaliteit van zwart- en roodbonte nuchtere kalveren komt dichter bij elkaar. Zodoende neemt het prijsverschil tussen beide soorten dieren af. De prijzen van zwartbonte stierkalveren stegen deze week dan ook meer dan die van roodbonte soortgenoten
De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) verhoogt zijn prijs voor zwartbonte en Belgische Blauwe stierkalveren deze week met 10 euro per dier. Daarmee komt de prijs van een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit op 145 tot 165 euro per stuk. De overige nuchtere kalveren noteren 5 euro hoger bij de NBHV. Daardoor kwam de prijs van een roodbont stierkalf op 160 tot 180 euro per stuk. Daarmee is het prijsverschil tussen zwart- en roodbonte stierkalveren met 5 euro gedaald naar 15 euro per dier.

Of registreer je om te kunnen reageren.