Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Weinig verandering op markt rosékalveren

De afzet van rosé kalfsvlees loopt normaal. De vraag naar rosé vleeskalveren is gewoon bij een passend aanbod van de dieren.
De prijzen van oude en jonge rosé vleeskalveren blijft door het goede evenwicht gelijk. Jonge dieren noteren €3,75 tot €3,80 en oude €3,35 tot €3,40 per kilo geslacht gewicht. Die opbrengst ligt voor jonge €0,50 per kilo hoger en voor oude rosé’s €0,20 per kilo hoger. Het prijsverschil tussen de beide leeftijdscategoriën is deze week met €0,40 veel groter dan een jaar geleden. Toen was de kloof tussen oude en jonge rosé’s €0,10 per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rosehouder

  wat een super, super, superscherpe marktanalyse. Hier hebben we echt iets aan zeg !?!? En houdt alsjeblieft eens op met continu te vergelijken wat ze een jaar geleden opbrachten !!! De kosten liggen ook 200% anders dan een jaar terug. Voegt helemaal NIETS doe dit soort marktberichten (prijzen kloppen trouwens ook nog eens niet).

 • no-profile-image

  zuiden

  beste boerderij ja het klopt wat hij zegt is met andere sectoren het zelfde hou eens op met vergelijken met andere jaren, de kosten moet je er dan ook bij zetten.
  de marge is zeker niet hoger als andere jaren als er marge is ??
  het word tijd dat de supermarkten en andere partijen eerlijke prijzen gaan betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.