Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtveeprijs drukbestendig

De slachtveeprijzen hikken tegen een plafond aan, getuige ook de onveranderde noteringen van de veemarkten en van de bond van veehandelaren NBHV vorige week. Er staat druk op de vleesprijzen, na de ongekende prijsstijgingen van de afgelopen maanden voor met name de slachtkoeien. Voorvlees is deze dagen lastiger te slijten, terwijl juist daar veel vraag naar was. Zelfs met Pasen in zicht zijn ook de luxere delen moeizaam plaatsbaar. In Duitsland loopt de stierenprijs dan ook weer wat terug.
Afgaande op het aanbod zal de slachtveeprijs echter kunnen blijven staan als een huis. In week 12 was het aantal slachtingen op het magere niveau van de carnavalsweek; bovendien is de te verwachten uitstoot uit de melkveehouderij bij het begin van het melkseizoen zeer beperkt in vergelijking met het voorgaande jaar, dankzij veel betere melkprijzen.

Prognose: Stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.