Rundveehouderij

Achtergrond

Melkvee prijshoudend

De eerste kwaliteit melkkoe staat op een vast prijsniveau, maar wordt spaarzaam aangeboden. Al met al houden vraag en aanbod elkaar wel in evenwicht, bij weinig handel. De tweede kwaliteit brengt ook nog een aardig bedrag op, omdat de slachtveeprijzen dit seizoen zo ver gestegen zijn.
De drachtige vaarzen zijn in het buitenland heel goed plaatsbaar. De problemen rond de strenge eisen voor veel bestemmingen met betrekking tot blauwtongenting maken het de veehandel zeer lastig om voldoende dieren ineens op transport te kunnen zetten. Dieren die voldoen aan het protocol voor export naar het Verenigd Koninkrijk zijn dan ook bijzonder gewild.
De komende weken zijn melkveehouders veel in touw op het land, in delen van het land wordt al gemaaid. Dat drukt de activiteit in de veehandel.

Prognose Stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.